2011. augusztus 5., péntek

The Doctor's name

Éppen hogy csak beugrottam megmutatni egy nemrég született alkotásomat, amivel egyik nap éjjel fél egy és fél kettő között dolgoztam, előbb rá se értem, aztán már száguldok is tovább... nem nagyon érek rá továbbra sem, egy hét múlva nyaralás...

Szóval, ,,A Doktor neve". Mondanom sem kell, hogy Doctor Who ihletésű. Röviden összefoglalva: a Doktor egy Időlord, aki szembeszegült a népével, mert ,,nagyképűnek és pöffeszkedőnek" tartotta őket (be kell, hogy valljam, az Időlordok népe egy kicsit túl fontoskodó, el vannak telve maguktól... jó, hogy a DW szerint egyébként nagy szerepük volt az Univerzum sorsának alakulásában, és egyébként szerintem egy csodálatos nép, de ez a ,,mi vagyunk a legjobbak"-hozzáállás még a magamfajta Időlady-nek sem tetszik - hopp, igen, lebuktam, és most nyíltan a Doktor mellé álltam, ki leszek dobva Gallifrey-ről.* : D), ráadásul az Utolsó Időháború durván elfajult (a Mesternek mondta az End of Time-ban / Az Idő végében, hogy: ,,te nem voltál ott a Háború utolsó napjaiban, nem láttad, mi volt születőben, és ezt rászabadítottad a Földre: nem csak a Dalekeket, nem csak Skaro-t, de a kárhozottak hordáit, a Mi-lett-volna-ha királyt, a Sosemvoltakat" - ez így gyerekesen hangzik, hogy ,,Mi-lett-volna-ha király", meg ,,Sosemvoltak", de gondoljatok bele, mi az Időutazás alapszabálya: NE változtasd meg a múltat! És mi lett volna, ha a történelem máshogy alakul? Hát... nem biztos, hogy minden esetben jól jártunk volna vele), szóval akkor az egész népét Időzárba taszította a bolygóval együtt. A Mester akkor nem volt ott... ó, és még valami, amikor a Doktor szétlőtte a ,,kapcsot", amivel Rassilon-ék visszahozták Gallifrey-t, azt mondta: ,,Vissza a káoszba, Rassilon!" - tehát elég durva volt az az Időháború. Rassilon különben egy baromi undorító alak, szerintem nagyon visszataszító, legalábbis. Omega is... a Másikról meg - a társuk volt - nem sokat tudok, de van egy olyan felvetés, hogy a Doktor a Másik reinkarnációja... elképzelhető, de az azért érdekes, mennyire utálja a saját népét. Bár én is utálnám, ha ilyen beképzeltek lennének.
Szóval Doki egy lázadó Időlord, a Mesteren kívül az utolsó, aki túlélte a Háborút. Az Univerzumban utazgat össze-vissza, és jó sok ellensége van: szilúriak, szontárok, dalekek, cybermenek, szlitínek, stb. A Földet már több százszor megmentette. Régebbi inkarnációiban (1-8.) nem érdekelte, ha a ,,magasabb cél érdekében" meghalt egy-két (vagy egy-két ezer, millió...) ártatlan, de a 9. Doktor már képtelen volt megölni ,,pár millió embert" azért, hogy kinyírja az összes Daleket. A 10. meg egyenesen kedvelte őket, akiket tudott, megmentett. 11-es szintén. Első látásra egy nagyon zizi Időlordot látunk a személyében, aki ha kell, zseniális elme, de a valóság az, hogy van egy kevésbé ismert, sötét és kegyetlen oldala... de ezt csak ritkán látjuk, és csakis az ellenfelei tudják előhozni belőle, viszont tény, hogy ez a fele nem bocsájt meg, és nagyon bosszúszomjas. Idézet a School Reunion-ból (a krillitánok vezetőjének mondta): ,,nálam nincs második esély".

Vissza a fő témához: a Doktor neve a legnagyobb titka. Senki nem tudja, csak Ő maga, a Mester, és River Song professzor. Olyan ez, mint egy kód, a 11. Doktor ideje alatt pofátlanul az arcunkba tolják, de képtelenség feltörni, megfejteni, hogy mit jelent! Nagyon titkolja, valamiért nem szabad elárulnia csak úgy akárkinek...


Szóval, ez a Doktor neve, ékszer formájában... nos, kicsit talán fura (egy Doctor cosplay-hez készítettem, tervezek valami nagyon érdekeset... jövő nyári Holdfényconon fog kiderülni, hogy mit). Egyébként igazából nem így ,,írják", de medálnak így felelt meg. Sötétkék szaténszalagra tettem, láncok és szerelőkarikák segítségével. Az alján szintén egy lánc van, egy pici blue goldfluss (kék napkő, egy szintetikus ásvány) gyönggyel. Utóbbi azért került rá, mert a csillagos égre vagy magára az Univerzumra emlékeztet, és ezáltal a Doktorra, hiszen Ő odakintről, egy másik bolygóról érkezett.

* csak vicc volt

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése