2011. július 1., péntek

31 napos csokor, 1. nap - Öt kedvenc alapanyagom

No vágjunk bele! :)

1. Csipke - bármilyen színben... újabban nagy szerelmem a barna csipke, olyan szép, régies hatást kelt (bár a csipke bármilyen színben azt kelt, de a barna főleg).

2. Textil. Ebből is mindenféle, amit könnyen lehet kezelni, és szép. A csipkével kombinálva pedig gyönyörű dolgok jöhetnek ki belőle, de persze anélkül is! :)
3. Süthető gyurma - nagyon szépen lehet formálni, rengeteg színben kapható, és meseszép dolgok készülhetnek belőle. Nagyon hasonlít a kerámiára (egy picit a technika is), ami nekem külön öröm, mert régen tanultam fazekasságot, de azt itthon nem tudom csinálni (nincs kemence, ami önmagában több, mint félmillió forint, és rengeteg áramot fogyaszt... agyagot egyébként nem nehéz szerezni, és mázat sem, de a kemence az húzós, nem is kicsit).
 
4. Papír - decoupage-hoz, képeslapokhoz, stb... :)
 5. Láncok - nyakláncokhoz, nyakpántra, karkötőre felvarrva, fülbevalóhoz, stb. :) Főleg az ezüst, és az antik réz, óarany, antikolt ezüst, bronzos színek. A 'szimpla' aranyszínt sose bírtam (bár azért vörössel jól néz ki, nagyon erőteljes a hatása).


+1. Szaténszalag - kicsit csalok, mert túl sok mindent szeretek... :) Nagyon szépek, sokféleképpen fel lehet őket használni, csipkével, textilekkel kombinálva, és a többi.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése