2011. szeptember 4., vasárnap

Rémálom könyvek

Néhány napja kiolvastam egy háromrészes regénysorozatot, a Rémálom könyveket. Böszörményi Gyula írta őket, akitől először, még tizenvalahányévesen a Gergő és az álomfogók című regényt olvastam. Az persze egészen más volt, inkább gyerekkönyv. Ezt ifjúsági regénynek nevezték, de őszintén szólva, szerintem egyszerűen túl komoly ifjúsági regénynek. Persze, nem kétlem, hogy vannak olyan tinédzserek, akik megértik. Embere válogatja. Tehát, a könyvek, így sorban: 9...8...7; 6...5...4; és 3...2...1 . Nehéz lenne most leírni, miről is szól egész pontosan. Inkább a szereplőkről írnák most.

Kezdjük az egyik főhőssel, ő pedig Lilith / Lili / Liyliyth. Utóbbi a neve eredeti, héber formája. Egy apage (démontalan) tizenéves csajszi, aki nagyon nem akar magának saját démonfattyút. Ugyanis, a történet a Városban, egy démonszállta helyen játszódik, ahol majd' mindenkinek van démona. Akinek nincs, az apage, és vagy megúszta valahogy, vagy pedig még fiatal hozzá, ugyanis korhatárhoz kötik a megszállást. Aki elérte azt a kort, amikor túleshet a megszálláson, az elmegy a városban működő számos démonoltó egyikébe (a démonoltó az a hely, ahol többé-kevésbé biztonságosan, hivatalosan túl lehet esni a megszálláson), vagy ha nem akar menni, akkor erőszakkal elviszik a grammatonok (a rendőrök Városbeli neve). Egyedül a titokzatos démonvadászok, a gruftik azok, akik ténylegesen képesek elkerülni a megszállást, ha volt is démonuk, kiűzték őket magukból - önerőből, vagy segítséggel. Na de, szóval Lilith. Kulcsfontosságú figura, de nem mondom meg, miért is, hátha valaki elolvassa a regényt.

Lilith apja - a ,,fater", ahogy Lilith hívta, régebben Apunak szólította, de mióta a fickóba beleköltözött egy alkesz démon, és folyamatosan vedelteti vele a lávalöttyöt (valószínűleg ez a pezsgő Városbeli neve, legalábbis Törley mágus találta ki, szóval szerintem a lávalötty a pezsgő akar lenni), nem tudja így hívni.

Lilith anyja - eleinte annyit tudunk róla, hogy egy apage volt, és meghalt, a többi viszont spoiler.

Tomaso / Tamás - Lilith osztálytársa. Benne is lakik egy démon.

Szürke - Tomaso haverja. Egy hernyó lakott benne, míg ki nem űzték a gruftik. Később nagyon fontos szerepe lesz a történetben.

Synerella - egy ködgrufti lány, akivel Lilith megismerkedik.

Gabrieru - a ködgruftik vezére.

Susy Omega - Gabrieru húga.

Salamon / Slomó - az igazi gruftik vezére.

Silver Ivy - Slomó barátnője / felesége

Dorisia - grufti, asztrálhekker

Xilka - egy nagyon jópofa imp, vicces akcentussal (vagy beszédhibával?)

A Fenevad - azaz a Fenevad. Nem kell sokat magyarázni... Azazel vagy Lucifer, a Sátán, a Bukott, stb.

Enoch / A Metatron - az emberből lett angyal

Raziel, Zadkiel, Jophiel(? azt hiszem) - angyalok, akik Luciferhez hasonlóan fellázadtak

Indigó és kristálygyerekek - nem túl pozitív szerepben

Rob - egy jóképű pasas, aki nagyon vallásos, és belezúg Lilith-be

Smaragd néni - gonosz banya szomszédasszony, de fontos szerepe lesz neki is.

Lucifuge Rofocale - egy fődémon, akinek a fattyai a ködgruftikban, ő maga pedig a ködgruftik vezérében, Gabrieru-ban lakott. Később a valódi gruftik elűzték Lucifuge nagyurat, és a fattyait, mikor rajtaütöttek a ködgruftikon, és megmentették Lilith-et.

Hirtelen ennyi jut eszembe, ami a szereplőket illeti. Néhány tárgyat illetően még magyarázatot írok, a többit majd később, mert nagyon érdekes!

Lávalötty: egy alkoholos ital, valószínűleg pezsgő.
Habvíz: a sör neve a Városban
Exi/Exi lapocskák: kicsi ezüst lapok, Exi ab seo (Gyere ki belőle)! felirattal. Démonűzéshez használják, alsóbbrendű fattyak ellen hatásos. Erősebbekkel úgyis csak a gruftik tudnak elbánni, és ők az Exorciso te immunde spiritus! démonűző szöveget használják.
Módosított Exi: az utolsó könyvben a démonzabrálók használták (a kőbányai apagék, akik a démonszállta emberekből rabolták ki a fattyaikat). Ezekhez már az Exi ab seo et veni in me (Gyere ki belőle, és gyere belém)! szöveg tartozott.
Gris-gris / mojo zacskó: kis vászontasakok, különböző dolgokkal megtöltve. Mojo zacskók tényleg léteznek, a valóságban többnyire védelmező dolgokkal töltik meg őket (kristályok, gyógyfüvek, stb).
Rúnakövek: kicsi kövek, amikbe rúnákat karcoltak. Igézések felerősítéséhez valók.
Gőzjárgányok: gőzzel hajtott járművek, buszok, autók, stb. Igen, a Város az egy steampunkos világ. A kedvenc gőzmasinám a Lilith által is használt gőz Barkas volt az utolsó könyvben.

2011. augusztus 12., péntek

Pay it forward! - játék :)


Láttam már ezt a játékot néhány helyen, de Cukorpennánál csatlakoztam. :)
,,Szabályok" :
- kommentelj, ha szeretnél jelentkezni :)
- tedd ki ezt a képet egy blogbejegyzésbe
- az első három kommentet író kap tőlem (fejenként) egy kézzel készített ajándékot, ha ezt a táblát kiteszi, na meg persze ha ő is megajándékozza az első három kommentelőjét :)
- és ami szerintem az egyik legfontosabb: kellemes alkotást :)

2011. augusztus 5., péntek

The Doctor's name

Éppen hogy csak beugrottam megmutatni egy nemrég született alkotásomat, amivel egyik nap éjjel fél egy és fél kettő között dolgoztam, előbb rá se értem, aztán már száguldok is tovább... nem nagyon érek rá továbbra sem, egy hét múlva nyaralás...

Szóval, ,,A Doktor neve". Mondanom sem kell, hogy Doctor Who ihletésű. Röviden összefoglalva: a Doktor egy Időlord, aki szembeszegült a népével, mert ,,nagyképűnek és pöffeszkedőnek" tartotta őket (be kell, hogy valljam, az Időlordok népe egy kicsit túl fontoskodó, el vannak telve maguktól... jó, hogy a DW szerint egyébként nagy szerepük volt az Univerzum sorsának alakulásában, és egyébként szerintem egy csodálatos nép, de ez a ,,mi vagyunk a legjobbak"-hozzáállás még a magamfajta Időlady-nek sem tetszik - hopp, igen, lebuktam, és most nyíltan a Doktor mellé álltam, ki leszek dobva Gallifrey-ről.* : D), ráadásul az Utolsó Időháború durván elfajult (a Mesternek mondta az End of Time-ban / Az Idő végében, hogy: ,,te nem voltál ott a Háború utolsó napjaiban, nem láttad, mi volt születőben, és ezt rászabadítottad a Földre: nem csak a Dalekeket, nem csak Skaro-t, de a kárhozottak hordáit, a Mi-lett-volna-ha királyt, a Sosemvoltakat" - ez így gyerekesen hangzik, hogy ,,Mi-lett-volna-ha király", meg ,,Sosemvoltak", de gondoljatok bele, mi az Időutazás alapszabálya: NE változtasd meg a múltat! És mi lett volna, ha a történelem máshogy alakul? Hát... nem biztos, hogy minden esetben jól jártunk volna vele), szóval akkor az egész népét Időzárba taszította a bolygóval együtt. A Mester akkor nem volt ott... ó, és még valami, amikor a Doktor szétlőtte a ,,kapcsot", amivel Rassilon-ék visszahozták Gallifrey-t, azt mondta: ,,Vissza a káoszba, Rassilon!" - tehát elég durva volt az az Időháború. Rassilon különben egy baromi undorító alak, szerintem nagyon visszataszító, legalábbis. Omega is... a Másikról meg - a társuk volt - nem sokat tudok, de van egy olyan felvetés, hogy a Doktor a Másik reinkarnációja... elképzelhető, de az azért érdekes, mennyire utálja a saját népét. Bár én is utálnám, ha ilyen beképzeltek lennének.
Szóval Doki egy lázadó Időlord, a Mesteren kívül az utolsó, aki túlélte a Háborút. Az Univerzumban utazgat össze-vissza, és jó sok ellensége van: szilúriak, szontárok, dalekek, cybermenek, szlitínek, stb. A Földet már több százszor megmentette. Régebbi inkarnációiban (1-8.) nem érdekelte, ha a ,,magasabb cél érdekében" meghalt egy-két (vagy egy-két ezer, millió...) ártatlan, de a 9. Doktor már képtelen volt megölni ,,pár millió embert" azért, hogy kinyírja az összes Daleket. A 10. meg egyenesen kedvelte őket, akiket tudott, megmentett. 11-es szintén. Első látásra egy nagyon zizi Időlordot látunk a személyében, aki ha kell, zseniális elme, de a valóság az, hogy van egy kevésbé ismert, sötét és kegyetlen oldala... de ezt csak ritkán látjuk, és csakis az ellenfelei tudják előhozni belőle, viszont tény, hogy ez a fele nem bocsájt meg, és nagyon bosszúszomjas. Idézet a School Reunion-ból (a krillitánok vezetőjének mondta): ,,nálam nincs második esély".

Vissza a fő témához: a Doktor neve a legnagyobb titka. Senki nem tudja, csak Ő maga, a Mester, és River Song professzor. Olyan ez, mint egy kód, a 11. Doktor ideje alatt pofátlanul az arcunkba tolják, de képtelenség feltörni, megfejteni, hogy mit jelent! Nagyon titkolja, valamiért nem szabad elárulnia csak úgy akárkinek...


Szóval, ez a Doktor neve, ékszer formájában... nos, kicsit talán fura (egy Doctor cosplay-hez készítettem, tervezek valami nagyon érdekeset... jövő nyári Holdfényconon fog kiderülni, hogy mit). Egyébként igazából nem így ,,írják", de medálnak így felelt meg. Sötétkék szaténszalagra tettem, láncok és szerelőkarikák segítségével. Az alján szintén egy lánc van, egy pici blue goldfluss (kék napkő, egy szintetikus ásvány) gyönggyel. Utóbbi azért került rá, mert a csillagos égre vagy magára az Univerzumra emlékeztet, és ezáltal a Doktorra, hiszen Ő odakintről, egy másik bolygóról érkezett.

* csak vicc volt

2011. július 19., kedd

Sorry

Lemaradtam a 31 napos csokorban rendesen. Bocsi. =/ Alig volt időm bármire, és egy ideig még nem is lesz, úgyhogy azt hiszem, ezt most nem tudom befejezni... =/

2011. július 15., péntek

31 napos csokor, 15. nap - Egy kép arról a helyről, ahol alkotni szoktál (leggyakrabban)

Jó, akkor megint csalok, mert ez inkább nem publikus, kép meg pláne nem... nem akarom inkább megmutatni.

2011. július 13., szerda

31 napos csokor, 13. nap - Egy ma (vagy a közelmúltban) készített alkotásod bemutatása - egyik kedvenc fogalmad által inspirált

The blue Time Machine - TARDIS képével díszített medál


Közvetve, de az Univerzum inspirálta a medált. Ez a szép, kis kék fülke ugyanis valójában egy Időgép, nagyobb belül, több, mint kétezer éves, és keresztül-kasul bejárta az egész Tér-Időt. (: Nem mellesleg, TARDIS valójában nem is gép, hanem élőlény. Lelke van, önálló érzései, gondolatai. Na, ez teszi olyan különlegessé az Öreglányt. Ő egy szimbiotikus élőlény, de a kedvesebb fajtából (nem teszi tönkre a vele szimbiózisban élőt).
Igazán megérdemelte az Öreglány, hogy Őt válasszam a medálhoz. :) Társa, a Doktor sem fog kimaradni, majd egyszer Vele is készülni fog egy ilyen medál.

2011. július 11., hétfő

31 napos csokor, 11. nap - Egy legtöbbet használt/hordott saját alkotásod

Nehéz volt megtalálni, vajon melyik saját alkotásomat hordom a legtöbbet. Sokáig gondolkodtam is, végül aztán valahogy sikerült eldöntenem, úgy mégis, melyik volt eddig a legtöbbször használatban a saját alkotások közül. Ő pedig a

Seal of the Timelords / Időlord pecsét medál

(a hátteret a River Song professzor ,,Journal of Spoilers" könyvét utánzó noteszem adta, mert azelőtt jól látszott az ezüst minta)

2011. július 10., vasárnap

31 napos csokor, 10. nap - Egy titkos praktikád, módszered, eljárásod, amit gyakran alkalmazol

Előre is bocsánat azért, hogy egy jó nagy off-témával kezdem a bejegyzést, de mivel július 10. van, ez pedig a 10. nap a 31 naposból, ezért nekem azonnal eszembe is jutott David 'Ten' Tennant, hála a kedvenc sorozatomnak (Doctor Who, ahol Ő alakította a Tizedik Doktort). David erre a szerepre született, nála jobb Dokit még sosem láttam, aki fel tud érni hozzá, az Tom Baker a klasszikus Doctor Who-ból. Na őt szerettem/szeretem nagyon. Ennek örömére, úgy döntöttem, készíteni fogok valamit, amit a két kedvenc Doktorom inspirált. :) Részleteket majd később, off vége.

A titkos praktikák azért titkosak, mert senki nem ismeri őket, nem? :) Ilyen értelemben én a legszívesebben elhallgatnám őket (hát, jó lennék szabadkőművesnek, amúgy is rengeteg titok vesz körül, sokan a [kizárólag internetes] ismerőseim közül soha nem láttak rólam fényképet, van, aki még az igazi nevem sem tudja, ezért csak Theta-nak tud szólítani, stb.), de a szabály az szabály, nem szabad ellógni, a fényképes résznél úgyis csalni fogok... a titkos praktika az egy dolog, de a műhelytitok már súlyosabb! :D

Először is, én sem használok mindent rendeltetésszerűen. Van, hogy nagyon meglepő, ravasz húzásokkal oldok meg egy-egy problémát. Gyakran alkalmazom azt süthető gyurmánál, hogy sütés után, egy-egy különleges hatás elérése érdekében lelakkozom - körömlakkal! Így készült el a híres Danse macabre véres rózsám, ami fekete gyurmából volt, és a szirmai szélére sötét, vérvörös lakkot kentem fel. A megajándékozottnak nagyon tetszett. Aztán nálam a hobbiragasztó is több célt szolgál, például gyakran egy fehér, vízbázisú ragasztót használtam a decoupage-hoz is. Elhiszi nekem valaki, hogy sokkal jobban bevált, mint a decoupage ragasztólakk?! :D

Másodszor meg, az az egyik titkom, hogy hagyom előtörni az ötleteket, akármilyen váratlanul is jönnek (ezt ihletnek hívják, nem? :D), és legyenek akármilyen őrültségek is. Gyakran ezekből az elsőre eszement ötletekből születnek meg a legjobb alkotásaim.

2011. július 9., szombat

31 napos csokor, 9. nap - Egy alapanyag, amivel dolgozni akarsz majd

Epoxy resin / epoxy gyanta / műgyanta.

Nagyon szép eredményeket lehet elérni vele, már az is nagyon jól néz ki, ha például egy sörösüveg kupakját feltöltöd a gyantával, és a gyanta alá, vagy több réteg közé berakosgatsz mindenféle apróságot, mondjuk egy mechanikus karóra apró alkatrészeit. Deviantart-on láttam ilyet először, bele is szerettem azokba a szépségekbe, azóta tervezem, hogy kipróbálom. Két dolog tart vissza tőle, az egyik, hogy az epoxy gyanta nagyon drága, a másik pedig az, hogy enyhén balesetveszélyes a használata... de majd egyszer kipróbálom, csakazértis, legfeljebb kicsit megég a kezem a forró gyantától. ^^"""""


2011. július 8., péntek

31 napos csokor, 8. nap - Egy módszer, amit ki akarsz próbálni

Nem volt könnyű eldönteni, melyik módszerről írjak, mivel nagyon sok van még, amit nem próbáltam, de szeretném majd egyszer. :) Végül úgy döntöttem, hogy inkább kettőről is írok, mert túl nehéz lenne csak egyetlen egyet említeni, szóval egy picit megint csalok. :D

1. Drótozás - nekem is nagyon tetszenek azok a meseszép drótékszerek, emellett pedig van még egy oka annak, hogy miért szeretném megpróbálni. Egyszer kaptam ajándékba egy drót karkötőt, ami ezüst színű drótból készült, égszínkék gyöngyökkel díszítve. Nem tudom, kinek mennyit mond a Timeyra név, de tőle kaptam. :) Na és ez a karkötő elbűvölt, azóta gondolkodom a drótozáson, de belevágni még én se mertem.

2. Gobelin. Ahogy egy kommentben említettem, nagyon tetszik, hogy milyen szép képeket lehet létrehozni ezzel a technikával, csak eléggé nehéz, szóval még ebbe sem mertem belekezdeni, de ami késik, nem múlik. :)

2011. július 7., csütörtök

31 napos csokor, 7. nap - Öt saját kezeddel készített kedvenc kreálmány

1. Invite to Immortality - gyűrű. Képeim amúgy most nincsenek, majd máskor hozok.
2. Seal of the Timelords - medál.
3. Celtic knot - medál.
4. Secret letter - medál.
5. Vampire Rosary Vespera - nyaklánc.

TAG 35

Blithe blogjában találtam.


1. Melltartóban alszol?
Nem.

2. Zokniban alszol?
Igen, nyáron is.

3. Inkább egyedül aludnál, vagy valaki mással?
Inkább valaki mással.

4. Szereted a drámát?
Csak a filmekben.

5. Lányos lány vagy?
A lósz***t (és még káromkodós is, sajnos, pedig az nem valami szép... jó, nem káromkodok gyakran, de van, hogy kicsúszik egy csúnya szó - szerencsére ritkán)

6. Kit öleltél meg utoljára?
Passz. Azt hiszem, erre egy válasz van: senkit. Utálok másokat - bárkit - ölelgetni...

7. Kicsi vagy nagy táska?
Kicsi, nálam abban is minden elfér. Múltheti rövidáruboltos beszélgetésből idézek (A én, a másik személy legyen B): A: Soha semmit nem találok ebben a táskában, benne van az egész Univerzum...' B: Hogy fért az bele?' A: Úgy, hogy nagyobb belül.'

8. Alacsony vagy?
Átlagos a magasságom. Jó, 156 cm, de anno gimiben láttam olyan embert, aki egy fejjel kisebb volt nálam, úgy hogy szerintem az, hogy ki alacsony, ki nem, attól függ, kihez viszonyítva...

9. Szeretsz most valakit?
Igen. De nem mondom meg, kit.

10. Van a Facebook-jelszavadnak bármi köze egy fiúhoz?
Soha az életben egy jelszavam sem kötődött senkihez, és nem is fog.

11. Zavar, ha piszkos a zoknid?
Igen.

12. Önteltnek tartod magad?
Néha...

13. Beöltözöl Halloweenkor?
Nem. Ahol lakom, az egy porfészek, poros, unalmas (és gyakran igencsak hülye) emberekkel.

14. Be tudod úgy hajlítani valamelyik végtagodat, ahogy a többiek nem?
Igen.

15. Melyik a legfurább hely, ahol aludtál?
Nem tudok dönteni az árok, meg a vasútállomás várótermének a padja között. Egyik alkalommal se voltam részeg, csak baromira fáradt.

16. Megfogta valaki a fenekedet az elmúlt huszonnégy órában?
Nem, nem merik, az ilyet lendületből pofán vágom. x)

17. Pletykálnak rólad valamit?
Biztos, de sz*rok rá, haters makes me famous. :D

18. Szólítasz valakit a vezetéknevén?
Nem. Vagyis... most nem.

19. Milyen színű melltartó van rajtad?
Semmilyen, pizsama alá, itthon, felesleges.

20. A sötét vagy a világos hajú fiúk tetszenek jobban?
Is-is. Szeretem a szőkéket (Kossy! :D) és a barna, fekete hajúakat is (Theta és Jack..).

21. Mit tegyen egy srác, hogy megkedveld?
Legyen egy dilis, jópofa srác, akinek azért ész is van a fejében, nem csak víz, ennyi elég.

22. Van most legjobb barátod?
Van.

23. Összetört már a szíved valaha?
Igen, nem is olyan régen. Ez van, a szerelem öl, butít, és a nyomorba ránt...

24. Gondolkoztál már plasztikai műtéten?
Igen, és lesz is. Nem hiúságból, de az utóbbi egy évben sokat fogytam, és van egy bizonyos pont, amit nagyon is jó lenne helyrerakatni. De a testem többi részét nem találom csúnyának, jó, ahogy van.

25. Elégedett vagy az életeddel?
Pillanatnyilag so-so... volt ennél sokkal rosszabb is, de még nem az igazi. Majd az lesz egyszer.

26. Csábították el már tőled a fiúdat?
Nem.

27. Ugrottál már ruhástul medencébe?
Nem, és nem is fogok.

28. Inkább fiú- vagy lánybarátaid vannak?
Ez is, az is, mindkét nem tagjaival jól kijövök.

29. Pofoztál már meg srácot?
Megpofozni? Meg is vertem már, nálam 20-30 centivel magasabbakat is... :D Jó, nem komolyan, csak falhoz csaptam vagy felrúgtam...

30. Mitől félsz a leginkább?
Pókoktól. Bár igazából nem félelem, csak szerintem rondák.

31. Sírtad már magad álomba?
Sokszor.

32. Volt már, hogy egyszerűen sehogy se tudtál kirázni valakit a fejedből?
Igen, elég gyakran.

33. Hiszel abban, hogy aki egyszer megcsalt, az többször is meg fog?
Igen, az ilyen sose változik meg, senki és semmi kedvéért.

34. Kívántad már valaha, bárcsak híres lennél?
Aha, szerettem volna színész lenni. Komolyan készültem is rá, de nem jött össze. Így történt az, hogy most informatikusnak tanulok, aztán meg majd becélzom az egyetemet (hogy melyiket, még nem tudom, de vonz a fizika meg az angolok, úgyhogy majd dönteni kell).

35. Hiányzik most valaki?
Igen.

2011. július 6., szerda

31 napos csokor, 6. nap - Öt külföldi alkotó által készített kedvenc kreálmány

1. AlternateHistory - Absinthe Bottle Necklace
Mindig szerettem ezeket a kis üveges nyakláncokat, de a rózsaszirmokkal, édes dolgokkal megtöltöttek nem tartoznak az én világomba. Az absinthe-os már annál inkább. :)














2. AlternateHistory - Laudanum / Poison Bottle Necklace
Kicsit csalok, mert a második kedvencem is AlternateHistory-tól származik














3. Kharaledonne - Sure I'll Take You to the Moon
Ez a medál nagyon megtetszett, amint megláttam. Szerintem egy olyan sci-fi rajongót, aki kicsit érzelmesebb, és vannak művészi hajlamai, nem is tud hidegen hagyni, és én ilyen vagyok. Egyébként a medál kézzel festett.














4. SmartGirlsArt - The Vampire Chronicles táska könyvborítóból
Egy könyvborítóból készült táska már önmagában is különleges, hát ha még ilyen gyönyörű, mint ez! :)
















5. Plasticouture - Flow Of Time
Időutazás, Idő, és valami szép - nálam ez általában be szokott válni... így került fel ő a listára. Plusz pont a kék kristály, mert a kék a kedvenc színem.

2011. július 5., kedd

31 napos csokor, 5. nap - Öt magyar alkotó által készített kedvenc kreálmány

Ez most elég nehéz lesz... túl sok kedvencem van. :)

1. Kicsiboszi TARDIS pénztárcája, amit Nekem készített (megrendelésre). Nagyon szeretem, erős anyagból van, és részletesen kidolgozott, na meg ami a legfontosabb, tényleg nagyobb belül! ^^


















2. Oblivionjewelry - Steampunk (igazából clockpunk) medál












3. Nyafatka - Fekete rózsás medál (egyszer rendelni fogok tőle ilyet, mint ahogy egyszer a fentihez hasonlót is, csak előbb kezdjek dolgozni, és legyen pénzem [jövő ősztől már lesz!])














4. Könyvészet - Skót kockás vászon notesz


















5.  KissMe kérdőjel üveg medálja

2011. július 4., hétfő

31 napos csokor, 4. nap - Öt kép, ami inspirál

1. Sir John Everett Millais - Ophelia












2. Van Gogh - Éjjeli kávézó














3. Paál László – Út a Fontainebleau erdőben


















4. Van Gogh – Csillagos éj a Rhone-on














Ötödiket sajnos, nem tudok mutatni, ennyi van, ami tényleg inspirál.

2011. július 3., vasárnap

31. napos csokor - 3. nap - Öt fogalom, ami inspirál

1. Univerzum. A maga végtelenségével, kiismerhetetlenségével, és minden egyes égitestével együtt, gyakran szokott inspirációt adni a munkához, vagy ha azt nem, akkor legalább valamiféle erőt, hogy csak azért is folytassam.








2. Egy város látképe (főleg éjszaka). Imádom elnézegetni bármilyen város éjszakai látképét. Régen nagyon sokat játszottam valakivel Vampire, the Masquerade szerepjátékot. Ilyenkor mindig az jut eszembe, és egyszerűen nem tudom elnyomni magamban az éjszaka hívó szavát, legszívesebben mennék is sétálni, és egész éjjel csavarognék valamerre. Sok ötletem is jön közben, ilyenkor születnek meg a leggótikusabb alkotásaim tervei.. :)







3. Zene. Szerintem ezt nem kell kifejtenem.

4. Művészet. Szép festmények, szobrok, stb... Gyakran megihletnek.

5. Versek, regények.... innen is sokszor jön az ihlet. Meg még a filmekből is.

2011. július 2., szombat

31 napos csokor, 2. nap - Öt kevésbé kedvelt alapanyag (amit megfogadtál, hogy soha többé nem használsz)

Nos, ez a lista valószínűleg nem öt alapanyagot fog tartalmazni.

1. Selyem - utálom, már a tapintását is, és nagyon nehéz dolgozni vele.
2. Szatén - ugyanaz, mint a selyem

Több nincs is...

2011. július 1., péntek

31 napos csokor, 1. nap - Öt kedvenc alapanyagom

No vágjunk bele! :)

1. Csipke - bármilyen színben... újabban nagy szerelmem a barna csipke, olyan szép, régies hatást kelt (bár a csipke bármilyen színben azt kelt, de a barna főleg).

2. Textil. Ebből is mindenféle, amit könnyen lehet kezelni, és szép. A csipkével kombinálva pedig gyönyörű dolgok jöhetnek ki belőle, de persze anélkül is! :)
3. Süthető gyurma - nagyon szépen lehet formálni, rengeteg színben kapható, és meseszép dolgok készülhetnek belőle. Nagyon hasonlít a kerámiára (egy picit a technika is), ami nekem külön öröm, mert régen tanultam fazekasságot, de azt itthon nem tudom csinálni (nincs kemence, ami önmagában több, mint félmillió forint, és rengeteg áramot fogyaszt... agyagot egyébként nem nehéz szerezni, és mázat sem, de a kemence az húzós, nem is kicsit).
 
4. Papír - decoupage-hoz, képeslapokhoz, stb... :)
 5. Láncok - nyakláncokhoz, nyakpántra, karkötőre felvarrva, fülbevalóhoz, stb. :) Főleg az ezüst, és az antik réz, óarany, antikolt ezüst, bronzos színek. A 'szimpla' aranyszínt sose bírtam (bár azért vörössel jól néz ki, nagyon erőteljes a hatása).


+1. Szaténszalag - kicsit csalok, mert túl sok mindent szeretek... :) Nagyon szépek, sokféleképpen fel lehet őket használni, csipkével, textilekkel kombinálva, és a többi.

2011. június 25., szombat

Gótikus romantika - fényképtartós medál

Kis szünet után megint jelentkezem, igaz, nem írok sokat... de hoztam valami szépet! :)


Fényképtartós medál

Ezt a medált itt meg is lehet venni, ha valakinek tetszik!
Ma készítettem, a sötétkék rózsa süthető gyurmából van, és saját munka, még valamikor a múlt hónapban készült. Eddig várt a rendeltetésére, most végre helyet találtam neki. :)

2011. június 12., vasárnap

Kétrészes bejegyzés, part II. - csomagot kaptam! ^^

Ezzel egy kicsit megkéstem, eredetileg az előző bejegyzés után akartam publikálni, azért is lett kétrészes a címe. Na, de mindegy. Még pénteken megjött az első rendelésem a Csináljékszerttől, mint kiderült, adminisztrációs hiba miatt késett a csomag - van ilyen.... de azért megérkezett, az a lényeg. :)



Balról jobbra a képen: ezüst glamour süthető gyurma, ez csillogós, és fekete number one süthető gyurma, ami kisütve a porcelánra hasonlít. :) Alatta: parafadugó, réz szerelőpálcák, pici üvegcse. A szerelőpálcák mellett van egy kicsi, ezüst kapocs, az üveg mellett pedig ezüstözött tűs medálakasztók, alattuk pedig két vég nélküli ezüstözött lánc. :) A láncokat már összeszereltem extra hosszú nyaklánccá, mostanában ezeket nagyon szeretem... ehhez kellett a kapocs is. :) Az üveget megtöltöttem rózsaszirmokkal, és beleragasztottam a parafadugót, plusz egy szerelőpálcát (amire réz szerelőkarikát is tettem), ezt nem tartottam meg, ajándékba ment. A süthető gyurmából meg többféle dolgokat alkottam, főleg este, néhány rész Star Trek mellett. :D Lett belőle Tarot kártya medál, Rózsás kámea hatású medál, és gyakoroltam, szóval született egy kupac Rassilon pecsétje, aminek az első darabjaival nem voltam elégedett, de az utolsó kettővel már igen - ezeket a lányaim kapják ajándékba. Vicces, hogy egymás után van a születésnapjuk, Fanninak tizenhatodikán, Sachinak huszonhatodikán. :D Még szereznem kell csomagolópapírt, ajándékkísérő cetlit, stb...

Az eddigi alkotásokról később teszek fel képet. :)

2011. június 10., péntek

Kétrészes bejegyzés, part I. - Sorozatok

A sorozatos témát azzal kezdeném, hogy félreértés ne essék, nem vagyok sorozatfüggő, és maximum (főleg brit, de más is jöhet, ha tetszik) sci-fi-t nézek, pl. Doctor Who, Torchwood, Flashforward, Star Trek, stb, a teljesség igénye nélkül... De most benéztem kicsit az origo-ra, hogy milyen új sorozatokat láthatunk itthon, a kereskedelmi csatornákon (őszintén szólva, baromira remélem, hogy a DW és a Torchwood megmarad az AXN-en, az AXN sci-fi-n, és a BBC-n, mert NEM hiányzik, hogy a sok tizenéves picsa a Doki, a Mester, vagy Jack Harkness miatt csorgassa a nyálát - ez persze azon nem változtatna, hogy szeretem őket, de baromira idegesítene a sok hülye libuska, akiknek rendszerint fingjuk sincs a lényegről...). Íme, ezekre számíthatunk, bár még nem biztos:

  • Terra Nova - amikor olvastam, hogy dinoszauruszos film, nekem a Primeval ugrott be... túlságosan BBC-ben gondolkodom?? Mindegy, nem a Primeval az, de... talán jobb is.
  • Are You There Vodka? It's Me, Chelsea - ez meg mi? Azt hiszem, le vagyok maradva, de a büdös életben nem hallottam még erről a sorozatról.... izé... inkább ki is hagyom, a vígjátékok amúgy se nagyon foglalkoztatnak, maximum csak néhány
  • Charlie angyalai - ezt ismerem, de hanyagolni fogom, az biztos
  • Allen Gregory - erről se hallottam, de az ilyen engem nem is foglal le (animációs film - lehet vele békén hagyni, nekem a South Park is bőven elég [sőt, sok is néha... bár az egyik részt bírtam.... Funnybot! XD Ki látta??])
  • Alcatraz - nem érdekel
  • Common Law - ez se
  • How To Be A Gentleman - sablonsztori, dögunalmas lesz szerintem, nem fog érdekelni...
  • The Secret Circle - boszorkányos, Charmed-kaliberű értelmetlen hülyeség, a tinilibusoknak jó lesz, nekem nem, sorry, túl igényes és túl felnőtt vagyok az ilyenhez
  • The Finder - Bones spin-off, a Bones-t se láttam, ezt se fogom.
S ha már sorozat: lesz még 14 rész Doctor Who Matt Smith-el, és hogy utána mi lesz, azt nem tudjuk. Két tippem van, Doki vagy meghal (többet nem mondok, mert erősen spoiler), és vége, de ez baromira nem valószínű (mi értelme van kiiktatni a főszereplőt??? mindenki agyon akarná verni Moffat-ékat, ha megcsinálják, és mivel nem hülyék, szerintem ezt ők is tudják), vagy azt hiszik meghal, és itt két végkimenetel is van: a., de nem lesz semmi baja b., megint regenerálódik, mert basszus, mégiscsak egy Timelord... ja, és c., egy reálisabb ok: Doki életben marad, mert a sorozat egyszerűen túl jól hoz a BBC konyhájára ahhoz, hogy csak úgy befejezzék, ráadásul pont most, amikor egyre népszerűbb lesz... a BBC ezzel harakiri-t követne el, vagy legalábbis nagy vesztesége lenne, az tuti. Jó kis bevételt termel ám nekik a DW...

2011. június 5., vasárnap

Journal of impossible things...

... jogosan nevezhetem így a naplómat, illetve jogosan nevezhetném így a naplómat, ha lenne. De nincs... pillanatnyilag. Csak egy jegyzetfüzet. Úgyhogy, most napló(nak valót) vadászok Meskán. Hm...

2011. május 29., vasárnap

The Unicorn and the Wasp - Doctor Who (;

Figyelem, egy kis spoiler-veszély!

Az egyszarvú és a darázs... imádom ezt a DW-részt, a kedvencem. :) Nemrég lett vége, az AXN-en adták. Nagyon érdekes. Már nem először láttam ezt a részt, és nem tudom megunni. Ha két lángelme találkozik... a Doktor és Agatha Christie... plusz, ha feltűnik egy Vespiform... mindezt az 1920-as évek Angliájában... :D Nagyon jó volt!


Főbb szereplők, balról jobbra: Agatha Christie, a Doktor, és Donna Noble




A lódarázs... khm, illetve, ez a nagy dög a Vespiform



Hé, Donna... mit csinálsz?! :D Jó, viccet félretéve, ez a kedvenc jelenetem. Doki magyarázkodását nagyon bírtam: ,,ezt gyakrabban kéne csinálnom... ööö mármint a... a detoxot" (;





És egy törölt jelenet. Eredetileg úgy volt, hogy a Doki és Donna meglátogatják az idős Agatha-t, hogy elmondják neki, milyen sikeresek lettek a könyvei, de aztán valamiért a BBC-nél úgy döntöttek, hogy ezt inkább kivágják. Kár érte... nagyon szép befejezés lett volna.

2011. május 25., szerda

Wishlist(?)

Inkább shopping list-nek kéne hívni, mert ezeket valószínűleg meg is fogom venni. :) Többsége persze olyan, amire szükségem is van...

1. Ez egyszerűen csak must have, nem létszükséglet, de szeretném. Végülis megengedhetem magamnak, ha már egyszer ennyire akarom... a többire attól még marad bőven:

2. Kiegészítésnek a pengető medálhoz (de csak talán!): egy Mana-samás kitűző, és két Versailles-os. Nem biztos, hogy ezeket most, még ki kell számolnom, jut-e most rá. De a pengető az tuti! :D *rajong*
3. Innentől kezdve a fontos dolgok. Nem is részletezem agyon: ruhák. Póló, szoknya, néhány kiegészítő, zoknik, fehérnemű, stb. Ja, meg egy szandál. Igyekszem valami loliable cuccot is szerezni, már gyúrok arra, hogy egyszer igazi lolita gardróbom is lehessen. Valahol el kell kezdeni, egyelőre itt, a fizetésemből meg telik majd akár burando-ra is. Igen, tényleg... ööö... de hagyjuk, mert nem akarok felvágni vele!

Jelentkeztem a P-Project Blog játékára :)

Jelentkeztem erre a játékra itt: > link <

Nemrég fedeztem csak fel ezt a blogot, de igazi kincsesbánya, annyi szép holmit, és a leírásukat is megtalálni rajta... :)

2011. május 24., kedd

Feladom

Azt hiszem, jobb, ha egy időre tényleg feladom a lolitaságot. Belül minden megvan hozzá, de a másik, elengedhetetlen részére egyelőre se pénzem, se időm nincs. Vagyis a ruhákra, kiegészítőkre, stb. Oké, van pár teljesen loliable cuccom, de ez minden. Ez így nem működik. Ha igazi, burando-m sokáig nem is lesz még, egy-egy replika vagy bodyline-os ruha mindenképpen kellene, vagy legalábbis varratni kéne (fogok is, de az anyagiak...) valami igazán lolitás ruhát. Nem tudom, meddig fog tartani ez a kényszerszünet. Idén őszig mindenképp... a többi meg majd kiderül. A blogot azért nem szüntetem meg, főleg, mert jó olvasni a többi Lolita blogját. :)

Aztán ha már így írtam végre pár sort, lenne egy kérdésem. A Paypalról lenne szó. Ha utalok a paypal-os számlámra egy bizonyos összeget (jelen esetben ez 7600 ft), ahhoz ugye jön az átváltás költsége (dollárra) meg, ha jól értettem, 2,9%-os egyéb járulék... igazából ez két kérdés lesz. Ezt a plusz költséget is fel kell tölteni a paypal számlára (Top Up)? Mennyivel többet töltsek fel? 500, 1000 ft elég lenne, vagy a biztonság kedvéért többet?

2011. május 22., vasárnap

Hajaj

Mostanában rendesen elhanyagoltam a blogolást... nemsokára jelentkezem, és ki is gyomlálok néhány felesleges bejegyzést.

2011. március 7., hétfő

Nem-lolita de még csak nem is goth-féle érdeklődés

Van egy többé-kevésbé titkos kedvencem, a

Doctor Who.

Nagyon sokat tudnék erről mesélni, de nem akarom halálra untatni az olvasóim. A lényeg az, hogy én mindenben megtalálom a lehetőséget egy kis yaoi-ra (na jó, majdnem mindenben). Itt is van kedvenc párosom, természetesen... Theta & Koschei. <3

2011. március 6., vasárnap

Ankh & gothic master ing

Elkészült az ankh-om. :) Meseszép lett, nagyon örülök neki. Csütörtökön vagy pénteken érkezik meg hozzám előreláthatólag (mert hétfőn még megy fel Pestre hogy fémjelet kapjon, ugyanis ezüstből van - olyan vicces, hogy meglátogatja a fővárost is, az a kedvenc magyar városom). Íme, ő az:

RiAnArt készítette el, és a fotót is ő csinálta   



 



Valamint találtam magamnak egy csodaszép, csipkezsabós, fekete inget. :) Nagyon szép, a jövő hónapban meg is veszem. A gothic master névre hallgat, igazán vámpíros. <3 Most pedig jön egy kis ,,eladó cuccok lista", mivel lecserélem a ruha (és kiegészítő) táram nagy részét.

2011. február 28., hétfő

Pici Alara von Krolock

 

Nos, láttam már néhány lolitánál ilyen gyerekkori lolis képeket. Nekem csak kettő ilyen van, ami legalább egy picit loli. Itt az a piros 'OP' ruci, meg a hajam üti meg a 'lolimércét', nem tudom, a harisnya mennyire fér bele a stílusba... de hát akkor még mindegy volt, hogy ita, nem ita, meg anyum öltöztetett, mert itt két éves voltam. :D

Félig-dandy Alara! :D Hogy őszinte legyek, egész kiskoromban is utáltam a szoknyákat, mindig nadrágot hordtam csini ingekkel. Tényleg olyan mini-dandy voltam, itt az ingem kerekgallérú, bár igaz, hogy ahhoz a 'szögletes' is megengedett... a lényeg amúgy sem a gallér a dandy-nél (szerintem), hanem a zsabó! :)

Fél-loli vámpír

Megint régóta nem írtam. ^^' Annyi baj legyen, most bepótolom, de azt hiszem, mostanában ilyen rendszertelen leszek.

Nos, az igaz, hogy a lolita stílusból egy időre kiszálltam, mert én ezt nem nagyon tudom anyagilag finanszírozni jelenleg, de a történelmi, régi öltözékek szinte már a szenvedélyemmé váltak, és leginkább a dandy az, ami mindenképp örök kedvencem marad. :D Nem is állhattam meg, hogy tegnap, míg egy ilyen történelmi filmet néztem, ne kutassak a vaterán valami ,,esetleg dandy" cucc után, és a keresést siker koronázta. Találtam egy inget! :D Nyáron átvedlek fél-loli vámpírnak, dandy-cuccban. XD Tök jó lesz... és nemsokára kész a fűzőm is, valamint úton van felém egy fényképtartós, gyönyörű medál. Azt tudni kell, hogy a kicsi, szívecskeformájú 'mainstream' fényképtartós medáloktól szinte már rosszul leszek, annyira közönséges - bocsi a kifejezésért - úgyhogy nagyon örültem, amikor megláttam azt a díszes, elegáns ezüst csodát.

Valamint mostanában beleestem a nyúlüregbe, és odavagyok az Alice csodaországbanért (jobban, mint általában), szóval akarok Mad Hatter-es pólót! XD Esélyes, hogy csináltatok, úgyis tegnap szanáltuk ki anyámmal a felesleges vagy hordhatatlan ruháim. Majd megbeszélem vele. :) Frankenweeni-nél (akitől a Fehér nyuszi zsebóráját is vettem) meg belezúgtam egy Chesire cat-es kitűzőbe, muszáj lesz megvennem! Ajaj, kívánságlistát kell írnom, amin szerepel egy piros papírkötéses napló is, mert az bizony megint betelt... Tisztára anyagi csődbe viszem a családot. XD Oké, nem, de jellemzően minden egyszerre szakad a nyakamba. S akkor most nemsokára ki kell majd fizetnem a hatezer forintos ezüst ankhomat, amit rendeltem, hát ez az ára annak, ha olyat akarsz, ami nem sok embernek van. XD Nem baj, ezekre a rendelkezésemre áll egy egész tavasz és egy háromnegyed nyár is, ugyanis a nyaralásra kell felcuccolnom. ^^" A fontossági sorrend az ing, a napló, a kitűző. Hatter barátommal díszített póló követi őket, a többit meg még meglátom. Kell valami alvós cucc is, lehet, hogy Guns N' Roses-es lesz, vagy HIM-es, vagy... még elválik! :D Ó, jaj, mekkora lista lesz ebből. XD

2011. február 19., szombat

Gyöngyözés

Kitöröltem két bejegyzést. Valahogy nem sikerült épkézláb írásokat összehoznom.

Végre ráérek egy kicsit lazítani! Itt az ideje írni is, elhanyagoltam a blogot. Egy időre végre felfüggeszthetem a tanulást meg a rohangászást; már csak kedden kell elmennem a fűzőmért, plusz elviszem a nadrágom felhajtatni és bevetetek kicsit a derekából is... na ez egy külön történet. Jó sokat fogytam, ennek okán elmentem nadrágot venni, és csak 36-ost találtam, a kettővel kisebb már nem jött rám, ami jó lett volna, azt meg elvitték. A 36-os kicsit bő, nem csúszik le, de enyhén zavaró, szóval be akarom vetetni. Úgy már remek lesz.
Ja, meg szerdán kozmetikus, de hála az égnek, az a szomszéd utcában van, nem kell sokat járkálni. :D

Most megint nagyon gyöngyözhetnékem van, szóval szereztem be egy csomó, meseszép gyöngyöt, a jövő héten megérkeznek, és nekiállhatok alkotni. Kétszáz (!!!) roppantott üveggyöngyöt szereztem egy elég jó áron, száz feketét és száz lilát. Annyira megérte, én meg beleszerelmesedtem a színeikbe, így hát lecsaptam rájuk. :) Most aztán rengeteg ékszert fűzhetek, már nagyon várom, hogy belevághassak! Magamnak igazából csak egy viktoriánus nyakpántot fűzök, amire ráteszem majd a nemrég egy ékszerésztől (ezüstművestől, pontosabban) megrendelt caitiff ankh-omat, persze az még minimum két hét, mire meglesz - nem baj, ráérek várni, nem szaladok sehová - a többiből meg inkább kérésre, eladásra alkotok majd. Igazából ezenkívül három konkrét tervem van, az egyik barátnőmnek készítek egy karkötőt vagy nyakláncot, valami szépet pedig majd Meskára teszek fel, ezenkívül tervben van két 'iker-ékszer', ezekről írok bővebben.

A kedvenceim közé tartoznak Anne Rice könyvei, egyszerűen imádom őket, és a két filmet is, ami ezek közül kettőből készült, az Interjú a vámpírral, és a Kárhozottak királynője (eszembe is jutott, hogy Sugi mit írt erről, és hogy a Loli santás karkötőim is akkor fűzte, amikor megnézte a filmet :D elárulom, hogy emiatt valamilyen különleges jelentése is lett a karkötőknek, ami miatt még jobban szeretem őket), és most főleg ez utóbbi inspirált,  meg egy deviantart-on talált ékszer. Egy szó, mint száz, eszembe jutott: mi lenne, ha készítenék hasonlót? Miért is ne? Semmi akadálya, csak gyöngy kell hozzá. Nekiálltam keresni, találtam is mindenféle gyöngyöt, és azokat is, amik szükségesek, összesen 210 ft-ért! Na hát, a bolondnak is megéri ennyiért. Remek. Tehát nemsokára sötétségre születik (megkedveltem ezt a kifejezést - IwtV ost, Born to darkness ;]) két nyaklánc, amit a két egyiptomi boszorkány, Maharet és Mekare ihletett - meg Anne Rice. :D
Még tervben van azért rajtuk kívül is néhány, majd meglátjuk, mikor valósítom meg őket, egyelőre ennyi a biztos.

A nyakpántomnak még nem adtam nevet, de gondolkodom rajta, valószínűleg a készítése közben fog megérni, mi legyen, de esélyes a Sinister, a Nocturne, meg a Danse du Vampire is - egy kis Tanz der Vampire / Vámpírok bálja hatás, csak franciául. (:

2011. február 13., vasárnap

Vágjunk bele

Végre van egy kis időm írni. Épp most fejeztem be a pakolást, rendrakást. Ki kellett cserélni az ágyam, mert tönkrement a matrac, nagyon öreg volt már... Tudni érdemes ezekről a 40-50 éves ágyakról, hogy ezeken nem cserélhető a matrac. Remélem, hogy a jövő nyáron le tudjuk cserélni valami jobb, új ágyra... nem szeretem ezeket az ősleleteket (ha még csak valami rokokó vagy barokk ágy lenne... álmodik a nyomor).

Fáj a fejem, a szemem meg majd' kiesik, de még tanulnom kell az El nem múló vágy című dalt (Vámpírok bálja musical), mert  nem tudom pontosan a szöveget. Egy-két mondatban néhány szó hibádzik csak, de az is baj. Tökéletesen kell tudnom.

Holnap meg azt hiszem, megint mozgalmas napom lesz. Postára megyek, meg a bankba. Szereztem magamnak kétsoros szegecses övet 900 ft-ért (postaköltségestől), ami nagyon jó üzlet volt - kicsit aggódom, mi van, ha nem ér ide (azaz elveszik), mert csak simán tudtam kérni, nem tudom kifizetni a hülye ajánlottat... Kifogytam a zsebpénzből erre a hónapra. Talán névnapra kapok valamennyit, de az esélye, hát... Nem sok.

Az is holnap derül ki, mikor tudok a varrónőhöz menni. Fűzőt varratok, már megvan hozzá az anyag, merevítő, minden, ami kell. Elvileg hamar kész lesz, csak az a kérdés, melyik nap mehetek. Nem hiszem, hogy sokat kell várni rá, legutóbb is elég hamar mehettem.

Frissítettem nemrég a meskás boltomat, bár azt hiszem, tényleg nincs értelme, úgyhogy szerintem több holmit nem töltök fel. Maximum ha visznek valamit, amire megint csak nem látok sok esélyt...
Aki szeretné, megnézheti itt >>link<<

Van comission galériám is, az itt található: ventruevampire@deviantart
Üzenetet deviantart-on lehet írni nekem, vagy e-mailben (nao.shiyu[kukac]gmail.com), esetleg itt kommentben is...

Szerintem elsőre ennyi, még dolgom van. Még mindig, pontosabban... au revoir.